luchtafvoer droogkasten

luchtafvoer droogkasten

Luchtafvoerdrogers voeren de warme en vochtige lucht met een dikke flexibele slang naar buiten af. Je hebt dus alleen iets aan dit type droger als je zo'n slang naar buiten kunt leggen in je wasruimte.

Luchtafvoerdrogers zijn eenvoudig en goedkoop in aanschaf. Ze werken op een hoge temperatuur en maken je wasgoed snel droog. Maar ze zijn hierdoor niet zuinig in het gebruik.

Een luchtafvoer droogkast heeft een opening achteraan of langs de zijkant om de vrijgekomen warme lucht af te voeren. Via een afvoerbuis gaat de warme lucht naar buiten door een opening in de buitenmuur. Je kan de buis ook door een open raam of deur steken om de warme lucht af te voeren.
Droogkasten met luchtafvoer pompen de vochtige lucht gewoon naar buiten toe via een opening. Via een afvoerbuis gaat de warme lucht naar buiten. Je kan de buis ook door een open raam of deur steken.
Net als condensatiedroogkasten zijn luchtafvoerdroogkasten geen zuinige drogers. Het wasgoed heeft wel een kortere droogtijd door de hoge droogtemperatuur, maar is daardoor niet geschikt voor delicate stoffen.