droogkasten warmtepomp

droogkasten warmtepomp

Warmtepomp droogkast: zeer energiezuinig

Warmtepompdrogers zijn speciale condensdrogers die door het hergebruik van warmte veel minder stroom verbruiken. Dit type is zo'n 60% zuiniger dan andere drogers. Ze zijn wel een stuk duurder in aanschaf.

Warmtepompdrogers drogen op lagere temperatuur en doen daarom langer over het drogen.
Wij raden dit type droger aan vanwege het lagere energieverbruik.

Hoewel een warmtepomp droogkast wat duurder is in de aanschaf, bespaar je hier jaarlijks veel geld mee. Met een A+++ model voor 8 kilo wasgoed bespaar je tot € 75,- per jaar aan energiekosten ten opzichte van een condensatie droogkast met energieklasse B. Over de gehele levensduur van het apparaat bespaar je met een A+++ model gemiddeld tot wel € 999,-. Als voorbeeld gebruiken we hier een droogkast die, afhankelijk van het gebruik, gemiddeld tot 12 jaar meegaat

Een warmtepomp droogkast kopen betekent besparing op je energiekosten. Deze warmtepomp droogkasten zijn de meest energiezuinige droogkasten die er zijn. Doordat de droogkast met warmtepomp de warme lucht opnieuw gebruikt, wordt je wasgoed namelijk een stuk zuiniger gedroogd. Het condenswater wordt in een reservoir opgevangen, maar de meeste warmtepompdroogkasten kunnen ook op de waterafvoer worden aangesloten.

Een droogkast met warmtepomp werkt zoals een gewone condensatiedroogkast, maar ze is veel energiezuiniger. Hoe kan dit? Doordat de warme lucht steeds opnieuw de trommel in wordt geblazen. Het wasgoed wordt ook op een lagere temperatuur gedroogd en dat bespaart energie. Dit betekent ook dat het wel langer duurt voor je kledij droog is.
Tegenwoordig kiest men meer voor een droogkast met warmtepomp, omdat een warmtepomp droogkast dankzij het pompsysteem werkt en dit is 60% zuiniger dan bij een andere type droogkast.

In een warmtepompdroger wordt door een compressor een koelmiddel omgezet van gasvormig naar vloeibaar. Bij deze fasewisseling komt warmte vrij. Warme lucht wordt de trommel ingeblazen en neemt vocht op. Het koelmiddel zorgt voor condensatie van dit vocht en de warme lucht wordt hergebruikt.

Omdat de warme lucht continu hergebruikt wordt, is het niet nodig om telkens opnieuw lucht op te warmen. Een warmtepompdroger is dan ook een zeer energie-efficiënt apparaat. In aanschaf is het vaak duurder dan een condensdroger, maar zeker bij intensief gebruik, als je een aantal wassen per week draait, heb je het verschil in aanschafprijs al snel terugverdiend via je energierekening.